Culture bistro je konverziou a zlúčením starej gastro prevádzky s iným obchodným priestorom, ktorému predchádzala rekonštrukcia fasády funkcionalistickej budovy v centre Popradu.
Dispozičný a ideový koncept hľadal jedinečné riešenie, ktoré ešte v Poprade a jeho okolí nebolo. Vzniklo bistro s otvorenou kuchyňou v kombinácii so showroomom spotrebičov značky Gaggenau.
Priestor je funkčne rozdelený na štyri celky – hlavná miestnosť s cheff table, salónik, hygienické jadro a prípravná kuchyňa. Do hlavnej miestnosti sa vstupuje priamo z ulice a je viditeľná z hlavnej fasády, ako obrovský výklad showroomu – bistra. Dominuje v nej cez celú miestnosť natiahnutý cheff table v rovnakom betónovom prevedení, ako je podlaha, ktorý v kombinácií so sklenenou podnožou, ako jedinou nosnou časťou stola, pôsobí monumentálnym dojmom, no aj napriek tomu sa javí v priestore ľahko a vzdušne.
Výraznú časť interiéru tvoria svojím dizajnom aj spotrebiče Gaggenau, pre ktoré je bistro vystavané ako showroom a sú zároveň pred očami návštevníkov využívané na prípravu jedál formou zážitkovej gastronómie.
V zadnej časti s oknenným otvorom do dvora na terasu je salónik, priestorovo spojený s hlavnou miestnosťou, ale má možnosť vizuálne sa oddeliť pomocou závesu. Vytvorí tak unikátny dramatický priestor s kvalitami divadelného javiska, kde je hosťom vo veľkej pohyblivej pečúcej rúre možnosť predviesť opäť iný druh kulinárskeho zážitku.
Vizuál interiéru bistra vychádza z tematiky Čierneho lesa (Schwarzwald v Nemecku), kde značka Gaggenau v roku 1683 vznikla ako kováčska dielňa, ktorej prvky sa tiahnu po celom priestore bistra. Či už vo forme dramaticky zavesenej kovadliny alebo formou opáleného cédrového šindľa na stenách, ktorý do priestoru vnáša element ohňa kováčskej pece. Priestor núka aj príchuť samotného Čierneho lesa, ktorý tvorí stromoradie z masívnych kmeňov jedlí, briez a borovíc medzi salónikom a hygienickým jadrom. Hĺbku a dodatočnú mystiku lesa je možné čítať aj v množstve šedých zrkadiel rozmiestnených po bistre, ktoré pomáhajú z jedného bodu vnímať všetky chute priestoru.